Hangay Oktáv Családi Síverseny
Szervezési információk – 2020

Szervező:
Erdélyi Kárpát Egyesület – Kolozsvár 1891 (az Erdélyi Kárpát-Egyesület tagszervezete)

A verseny célja:
Az alpesi sí népszerűsítése a családok körében, a sportolásra és az egészséges életmódra való nevelés ösztönzése, a sízés szeretetének átörökítése több generáción keresztül.

Helyszín: Kisbányahavas üdülőtelep, Buszkát sípálya (Kolozs megye)

Dátum: 2020. március 8., vasárnap, 11 óra

Jelentkezési határidő: 2020. március 3., kedd dél (12 óra)

Kik indulhatnak: 2, 3, 4 és 5 vagy ennél több tagú csapatok, amelyek tagjai ugyanazon családhoz és ezen belül legalább két generációhoz tartoznak (pl. szülő-gyerek, nagyszülő-unoka stb.). Egy családból származó, de csak egy generációhoz tartozó személyekből alkotott csapatot (pl. csak férj-feleség vagy csak testvérek) nem lehet benevezni.

Részvételi hozzájárulás
A szervező EKE – Kolozsvár 1891 nagyméretű és költséges befektetéseket (fotocellás időmérő berendezés, pályakijelző felszerelés megvásárlása, honlap- és online regisztrációs rendszer fejlesztés) eszközölt a rendezvény szervezési minőségének javítása céljából. Ezért tisztelettel felkéri a síversenyre jelentkezőket, hogy egy kis összegű adománnyal támogassák az egyesületet. A bevételezett összegek egyrészt a síverseny költségeinek részleges fedezésére szolgálnak, másrészt az eddigi, az egyesület saját alapjaiból finanszírozott befektetések fokozatos amortizációját segítik elő
Arra gondolva, hogy sajnos sok gyerek önhibáján kívül, betegségéből kifolyólag nem vehet részt hasonló sportrendezvényeken, a szervezők úgy döntöttek, hogy a részvételi hozzájárulások teljes összegének 10%-át a Yuppi Tábormozgalom Egyesületnek adományozzák.
A Yuppi Tábormozgalom Egyesület 2011-ben jött létre, hogy a diabéteszes, reumás és onkológiai betegségekkel együtt élő gyerekeket gyógyító élményekkel ajándékozza meg, ingyenes táborain keresztül.

A síverseny ütemterve:

8.00–8.30 A szervezők megérkezése, rövid tanácskozás, eligazítás a versenyirodában.
8.30– 9.30 A versenypálya elkerítése és kitűzése.
9.30–10.30 Az online bejelentkezés véglegesítése a szabadtéri versenyirodában.
9.30–10.30 A versenypálya megismerése (az elkerített területen kívül, a pálya szélén lecsúszva). A pálya minőségének megőrzése érdekében szigorúan tilos verseny előtt leereszkedni a versenypálya kijelölt területén, a kapuk között, ezáltal kipróbálni a pályát.
11.00 A síverseny indítása (egy futam)
A rajtolás a családok létszámának növekvő sorrendjében történik (a legkisebb  létszámú családok indulnak először). Az indulási sorrendet az adott kategórián belül kisorsoljuk.
14.00 Díjkiosztás, a sípálya mellett, az étkezde és a sípálya közötti területen (max. 1 órával a verseny vége után – szükség esetén a szervezők hangosbemondón tájékoztatnak az esetleges változásokról).
15.30 A díjkiosztás és csoportképek elkészítése után a felszerelés összeszedése, csomagolás, hazautazás.

EKE-kiadványok
A versenyirodában megvásárolhatók az Erdélyi Gyopár legfrissebb számai, a 2020-as EKE-naptár és egyéb kiadványaink. Örömünkre szolgálna, ha ezúton is támogatná az Erdélyi Kárpát-Egyesületet.

Sífelszerelés beszerzése
Abban az esetben, ha valaki részt szeretne venni a síversenyen, de nincs felszerelése, a következő helyeken vásárolhat/kölcsönözhet új, vagy használt felszerelést előnyös áron:

Szervezési alapelvek

  • A szervezési munka alapelve az önkéntesség.
  • Senki nem kap semmilyen anyagi juttatást a szervezői munkájáért, kivételt képeznek a szervezőcsapatban EKE-alkalmazottként résztvevő személyek, akik munkaköri leírásuk feltételei között végzik feladataikat.
  • Az önkéntesen nem végezhető, komoly szaktudást és/vagy felszerelést igénylő munkálatok (pl. honlapfejlesztés, fordítás, kiadványszerkesztés, szállítás) árát esetenként részben, de NEM teljesen megfizetjük, akár egyéb, önkéntes munkát is végző személyeknek is.
  • A pályázatok elkészítéséért és a nyertes pályázatok lebonyolításáért és elszámolásáért senki nem vesz fel semmilyen külön jutalékot.

Szervezési partner
Erdélyi Kárpát-Egyesület

Médiapartnerek
Szabadság, Kolozsvári Rádió, Román Televízió – Kolozsvári Magyar Adás.

A Yuppi Tábormozgalom Egyesület 2011-ben jött létre, hogy a diabéteszes, reumás és onkológiai betegségekkel együtt élő gyerekeket gyógyító élményekkel ajándékozza meg, ingyenes táborain keresztül. Az EKE – Kolozsvár 1891 a síversenyek részvételi hozzájárulásainak 10%-ával támogatja az ingyenes élményterápiás táborok költségeinek a fedezését.
Részvételi hozzájárulásával Ön is lehetővé teszi, hogy a Yuppi még több krónikusan beteg gyereket fogadhasson táboraiba!