Médiavisszhang

III. Hangay Oktáv Családi Síverseny – aftermovie

III. Hangay Oktáv Családi Síverseny – aftermovie

2022-ben sem maradhat el a síversenyről készült hangulatos kisfilm, amellyel szeretnénk átadni az élményt azoknak is, akik lemaradtak rendezvényünkről. Reméljük, hogy rövid összeállításunktól azok is kedvet kapnak, akiknek eddig nem nyílt lehetőségük megtapasztalni a síverseny egyedi, emlékezetes pillanatokkal teli hangulatát és 2023-ban még több bátor versenyző fog rajthoz állni.

 

Beszámoló az Erdélyi Figyelőben

Síhétvége a család számáraEKE - közösségépítés, mozgásra nevelés a szórakozáson túl

2022. március 7.

Két síversenyt szervezett Bányahavason a hétvégére az EKE Kolozsvár 1891. Élménybeszámoló Kismihály Boglárka szervező részéről.

Beszámoló a Kolozsvári Rádióban

Kolozsvari radioBeszámoló a Kolozsvári Rádióban

Dátum: 2022. március 7.

Riporter: Varga Mihály Márton

Meghívott: Kovács Péter, a családi síverseny résztvevője

A Kovács család

Beszámoló a III. Hangay Oktáv Családi Síversenyről

A Hangay Oktáv Családi Síverseny III. kiírását március 6-án szerveztük meg 97 bátor versenyző részvételével. Mint ismeretes, a verseny névadója 127 éve, 1895-ben hozta létre az első Kolozsvári Síklubot a Kereskedelmi Akadémia hallgatóiból, így tulajdonképpen ő honosította meg a sízést Erdélyben.
A versenyen a családtagok száma szerint lehetett a különböző kategóriákba benevezni. A szabályok értelmében különböző generációknak kellett képviseltetniük magukat egy-egy csapatban: indulhattak szülők a gyerekeikkel vagy nagyszülők a gyerekekkel-unokákkal, idén az utóbbira sajnos nem volt példa.
A nagyszerű hó e napra verőfényes napsütéssel társult, a huszonhét csapatot alkotó kilencvenhét versenyző pedig jókedvűen várt az indulásra.
A rangsor úgy alakult ki, hogy összeadták a családtagok futamidejét.

Csoportkép családi síverseny


Dobogós helyezések:
5 vagy többtagú családok: 1. Szélyesék (Szélyes Levente, Éva, Nóra, Panna, Villő, Édua, Illa és Róza – az 5 legjobb időt vettük figyelembe), 2. Gurigák (Kardos János, Magdolna, Botond, Csongor és Tímea), 3. Zsolti a béka (Hermann László, Kassay Réka, Ákos és Barnabás, Kassay-Hermann Bence).
4 tagú családok: 1. Téli Rókák (Vulpe Gabriel, Robert, Antoniu és Valentin), 2. Hópárducok (Veres Márton Zoltán, Ágnes, Zsófia és Kende), 3. Hógolyók (Matlák András, Vilmos és Emma, László Katalin)
3 tagú családok: 1. Suhanók (Néda Tamás, Zsófia és Dávid), 2. The Skyliners (Damache Dan, Daria és Bianca), 3. Toro Racing Team (Crișan Horea, Ilinca és Hanna).
2 tagú családok: 1. B Plan (Pethő Barna és Borisz), 2. Hólovasok (Suciu Andrei és Ariadne), 3. Hócicák (Venczel Enikő és Szabó-Venczel Nóra).
A nyolctagú Szélyes család teljes létszámban indult a versenyen, így idén ők vihették haza a Vándorkupát, amelyet minden évben a legnépesebb résztvevő család érdemel ki.

Síhétvége a család számára

Síhétvége a család számáraSíhétvége a család számára

2022. február 23.

Az Erdélyi Kárpát Egyesület síversenyét ajánljuk kicsik és nagyok figyelmébe, Kismihály Boglárka, az EKE munkatársa programajánlóval szolgál.

Minden az EKE-síversenyekről gyerekeknek, családoknak és örökifjaknak

Minden az EKE-síversenyekről gyerekeknek, családoknak és örökifjaknak

 

Szabadság logó

2022. február 23.
Szerző: Szabadság

Ahogyan a sízés szerelmesei az elmúlt években már megszokhatták, március első hétvégéjén ismét élettel telik meg a kisbányahavasi Buszkát üdülőtelep, ahol pajtások, osztálytársak, szülők, nagyszülők szurkolnak egymásnak a Felkészülni, vigyázz, kész, rajt!-ot követően, a célban pedig nagy ölelésekkel jutalmazzák az ügyes lesiklást. Idén március 5-én szervezi meg a kolozsvári EKE a nagykorúvá cseperedett gyereksíversenyt, ahova újdonságként 15 és 16 évesek jelentkezését is várják, március 6-án pedig a Hangay Oktáv Családi Síverseny harmadik kiírásán a gyerekek és fiatal szüleik mellett az örökifjú nagyszülők is megmutathatják ügyességüket a havon. Ha felkészültetek a tél utolsó nagy közösségi élményére, regisztráljatok március 1-ig.

Amikor 18 évvel ezelőtt megszületett a gyereksíverseny gondolata kincses városunkban, az ötletgazdák talán álmodni se mertek arról, hogy 2022-ben a rendezvény nagykorúsítását ünnepelhetik. Ennek örömére a szervezőcsapattal úgy döntöttünk, hogy idén kitoljuk a 14 éves korhatárt, és a 15-16 éves „kiöregedett” versenyzőket is visszacsalogatjuk a pályára, hogy ne kelljen ennyire fiatalon visszavonulniuk. Másik újdonság, hogy a verseny a kék pályáról átköltözik a piros pályára, amely a szurkoló barátoknak, szülőknek, nagyszülőknek is könnyen megközelíthető a két pályát összekötő alig 350 m hosszú ösvényen. A szervezőcsapat lelkesedése viszont változatlan, így abban reménykedünk, hogy a tavalyi létszámcsökkenés után idén ismét megközelítjük a 100-ast, hogy minél többen részesüljünk ebben a felejthetetlen közösségi élményben, hiszen a rendezvény nem csak a versenyzésről szól, hanem a szabadban eltöltött minőségi időről is, a testi-lelki feltöltődésről.

A gyereksíversenyen 17. életévüket még be nem töltött gyerekek indulhatnak hat különböző korcsoportban, külön fiú és lány kategóriában. A verseny napján született gyerekek az aznap betöltött életkoruknak megfelelő korcsoportban indulhatnak, míg a 17. életévüket épp a verseny napján betöltők kivételesen jogosultak a részvételre a 15–16 éves korcsoportban. A versenyen részt vehetnek azok a gyerekek is, akik a verseny napjáig még nem töltötték be a 3. életévüket – őket a 3-4 éves korcsoportba soroljuk. A versenyszám gyerek óriás műlesiklás (1 futam), a pálya hossza 300 m. Mivel helyszíni regisztrációra nincs lehetőség, nagyon fontos, hogy mindenki előzetesen jelentkezzen március 1-én, kedden déli 12 óráig.

Helyszín: Kisbányahavas üdülőtelep, Buszkát sípálya, dátum: 2022. március 5., szombat, 11 óra. Kérünk, érkezzetek hamarabb, hogy legyen időtők a bejelentkezés véglegesítésére a helyszínen felállított regisztrációs irodánál.

Amennyiben a korhatár kitolásával sem illetek bele a korcsoportok valamelyikébe, akkor sem kell elkeserednetek, hiszen vasárnap, március 6-án mindannyian megmutathatjátok ügyességeteket a Hangay Oktáv Családi Síversenyen, amely habár még csak háromévesnek való gyerekcipőben jár, egyik korosztályt sem „diszkriminálja”. A családi síversenyen 2, 3, 4 és 5 vagy ennél több tagú csapatok indulhatnak, amelyeknek tagjai ugyanazon családhoz és ezen belül legalább két generációhoz tartoznak (pl. szülő-gyerek, nagyszülő-unoka stb.). Tehát itt a lehetőség, hogy a szülők és nagyszülők is sílécet ragadjanak és a szurkoló szerepéből átcsússzanak a versenyző szerepébe. Sajnos egy családból származó, de csak egy generációhoz tartozó személyekből alkotott csapatot (pl. csak férj-feleség vagy csak testvérek) nem lehet benevezni, ezért fontos, hogy a generációk meggyőzzék egymást a részvételről. Regisztrálni az alábbi linken lehetséges március 1-én, kedden déli 12 óráig.

Helyszín: Kisbányahavas üdülőtelep, Buszkát sípálya, dátum: 2022. március 6., vasárnap, 11 óra.

Nagyon fontos, hogy közvetlenül a regisztráció után ellenőrizzétek a postafiókotokat, és amennyiben nem kapjátok meg a visszaigazoló e-mailt, vegyétek fel velünk a kapcsolatot. További információért látogassatok el a síversenyek weboldalára és tekintsétek meg a Szervezési információk, valamint Versenyszabályzat menüpontokat, ahol minden kérdésetekre választ találhattok. Emellett a siverseny@ekekolozsvar.ro e-mailcímre is írhattok nekünk. A versenyekért felelős szervező: Veres Ágnes.

Teljes cikk »

Interjú a Paprika Rádióban

Interjú a Paprika Rádióban

Dátum: 2022. február 22.

Műsorvezető: Buryán Tünde

Meghívott: Veres Ágnes, a verseny felelős szervezője

Paprika Radio

Síversenyről a Kolozsvári Rádióban

Kolozsvari radioSíversenyről a Kolozsvári Rádióban

Dátum: 2022. február 21.

Riporter: Varga Mihály Márton

Meghívott: Veres Ágnes, a verseny felelős szervezője

Programajánló a Paprika Rádióban

Programajánló

Köszönjük a Paprika Rádiónak, hogy programajánlójukkal idén is megfűszerezték síversenyünk népszerűsítését.

Paprika Radio

A Yuppi Tábormozgalom Egyesület 2011-ben jött létre, hogy a diabéteszes, reumás és onkológiai betegségekkel együtt élő gyerekeket gyógyító élményekkel ajándékozza meg, ingyenes táborain keresztül. Az EKE – Kolozsvár 1891 a síversenyek részvételi hozzájárulásainak 10%-ával támogatja az ingyenes élményterápiás táborok költségeinek a fedezését.
Részvételi hozzájárulásával Ön is lehetővé teszi, hogy a Yuppi még több krónikusan beteg gyereket fogadhasson táboraiba!