2. Hangay Oktáv Családi Síverseny

 

Szabadság logó

2021. március 13.
Szerző: Veres Ágnes

A tavalyi pozitív visszajelzéseknek és a szép versenyemlékeknek köszönhetően idén második alkalommal szervezte meg a Hangay Oktáv Családi Síversenyt az EKE – Kolozsvár 1891. A verseny névadója 126 éve, 1895-ben hozta létre az első Kolozsvári Síklubot a Kereskedelmi Akadémia hallgatóiból.

Bár a verseny fővédnöke, dr. Jeszenszky Géza, a járványügyi korlátozások miatt nem tudott részt venni a rendezvényen, írásban küldte el köszöntőjét:

Kedves Síversenyzők!

A járványügyi előírások következtében idén a bennünket elválasztó határ nem tette lehetővé családom részvételét és személyes üdvözletem elmondását. Nagyszerű, hogy ez a verseny mégis megrendezésre került, ilyen szép részvétellel. A sport, különösen a téli, szabadban végzett sporttevékenység egészségünk óvásának, a betegségektől védő immunrendszerünk működésének előmozdítója. Nagyon remélem, hogy jövőre nem lesz akadálya a még több indulóval, korlátozások nélkül tartott Hangay-síversenynek, és hogy arra jó hóviszonyok mellett egyre több és nagyobb erdélyi síterepen készülhessen föl minél több család.

Jó egészséget és még e hónapban további jó havakat kíván

Jeszenszky Géza,
A Magyar Síszövetség korábbi tiszteletbeli elnöke

A kategóriák kialakításában ezúttal sem a kor, csupán a családtagok száma számított. A szabályok értelmében különböző generációknak kellett képviseltetniük magukat egy-egy csapatban: indulhattak szülők a gyerekeikkel, nagyszülők az unokákkal, de az volt a legszebb, amikor három generációt is átfogott a családi csapat.

Idén két ilyen családnak örülhettünk. A legtöbb tavaszt megért nagymama a 74 éves Neményi Ágnes volt (Hómackók csapat), a legidősebb versenyző nagytata pedig a 77 éves László András (László csapat). A legifjabb induló, a 4 éves Varga Nimród Miska egyedül és teljesen szabályosan ereszkedett le a kapuk között a Lajhárok csapat képviseletében.

Az eredmények megállapításakor a tagok idejét összeadva alakult ki a család ideje.

Vasárnap délelőtt nagyszerű kemény pálya és verőfényes napsütés fogadta a versenyre bejelentkezetteket a buszkáti sípályán. A 24 csapatot alkotó 69 versenyző nem kis izgalommal várta a „felkészülni–vigyázz–rajt”-ot. A kolozsváriakon kívül voltak aranyosgyéresi, gyalui, györgyfalvi, kövendi, magyarlétai, szászfenesi és várfalvi versenyzők is.

A rajthoz állóknak a mintegy 300 méter hosszú óriás-műlesikló pályán kellett leereszkedniük.

Dobogós helyezések (csak azoknál tüntetjük fel a települést, akik nem kolozsváriak):

5 tagú családok: 1. Hómackók (Neményi Katalin és Ágnes, Egyed Zoltán, Zsófia és Eszter).

4 tagú családok: 1. Hógolyók (Matlák András, Péter Zsolt, Vilmos Róbert és Emma Júlia), 2. Hópárducok (Veres Márton Zoltán, Ágnes, Zsófia és Kende), 3. Hóbaglyok (Szakál András, Andrea Boróka, Réka és Áron).

3 tagú családok: 1. Suhanók (Néda Tamás, Zsófia és Dávid), 2. Crişan család (Horea Crişan, Hanna Carina és Andreia Ilinca – Várfalva), 3. Hébe-Hóba (Sprencz Zsolt, Annamária és Róbert).

2 tagú családok: 1. The Skyliners (Damache Dan Dorin és Daria Daniela), 2. Hunyadi család (Hunyadi Gyuszi és Norbert – Magyarléta), 3. LEA (Fina László és Ágota – Aranyosgyéres).

Idén is a Hómackók öttagú csapata vihette haza a Vándorkupát, amelyet minden évben a részt vevő legnépesebb család érdemel ki.

Teljes cikk »

A Yuppi Tábormozgalom Egyesület 2011-ben jött létre, hogy a diabéteszes, reumás és onkológiai betegségekkel együtt élő gyerekeket gyógyító élményekkel ajándékozza meg, ingyenes táborain keresztül. Az EKE – Kolozsvár 1891 a síversenyek részvételi hozzájárulásainak 10%-ával támogatja az ingyenes élményterápiás táborok költségeinek a fedezését.
Részvételi hozzájárulásával Ön is lehetővé teszi, hogy a Yuppi még több krónikusan beteg gyereket fogadhasson táboraiba!