A Hangay Oktáv Családi Síverseny III. kiírását március 6-án szerveztük meg 97 bátor versenyző részvételével. Mint ismeretes, a verseny névadója 127 éve, 1895-ben hozta létre az első Kolozsvári Síklubot a Kereskedelmi Akadémia hallgatóiból, így tulajdonképpen ő honosította meg a sízést Erdélyben.
A versenyen a családtagok száma szerint lehetett a különböző kategóriákba benevezni. A szabályok értelmében különböző generációknak kellett képviseltetniük magukat egy-egy csapatban: indulhattak szülők a gyerekeikkel vagy nagyszülők a gyerekekkel-unokákkal, idén az utóbbira sajnos nem volt példa.
A nagyszerű hó e napra verőfényes napsütéssel társult, a huszonhét csapatot alkotó kilencvenhét versenyző pedig jókedvűen várt az indulásra.
A rangsor úgy alakult ki, hogy összeadták a családtagok futamidejét.

Csoportkép családi síverseny


Dobogós helyezések:
5 vagy többtagú családok: 1. Szélyesék (Szélyes Levente, Éva, Nóra, Panna, Villő, Édua, Illa és Róza – az 5 legjobb időt vettük figyelembe), 2. Gurigák (Kardos János, Magdolna, Botond, Csongor és Tímea), 3. Zsolti a béka (Hermann László, Kassay Réka, Ákos és Barnabás, Kassay-Hermann Bence).
4 tagú családok: 1. Téli Rókák (Vulpe Gabriel, Robert, Antoniu és Valentin), 2. Hópárducok (Veres Márton Zoltán, Ágnes, Zsófia és Kende), 3. Hógolyók (Matlák András, Vilmos és Emma, László Katalin)
3 tagú családok: 1. Suhanók (Néda Tamás, Zsófia és Dávid), 2. The Skyliners (Damache Dan, Daria és Bianca), 3. Toro Racing Team (Crișan Horea, Ilinca és Hanna).
2 tagú családok: 1. B Plan (Pethő Barna és Borisz), 2. Hólovasok (Suciu Andrei és Ariadne), 3. Hócicák (Venczel Enikő és Szabó-Venczel Nóra).
A nyolctagú Szélyes család teljes létszámban indult a versenyen, így idén ők vihették haza a Vándorkupát, amelyet minden évben a legnépesebb résztvevő család érdemel ki.

A Yuppi Tábormozgalom Egyesület 2011-ben jött létre, hogy a diabéteszes, reumás és onkológiai betegségekkel együtt élő gyerekeket gyógyító élményekkel ajándékozza meg, ingyenes táborain keresztül. Az EKE – Kolozsvár 1891 a síversenyek részvételi hozzájárulásainak 10%-ával támogatja az ingyenes élményterápiás táborok költségeinek a fedezését.
Részvételi hozzájárulásával Ön is lehetővé teszi, hogy a Yuppi még több krónikusan beteg gyereket fogadhasson táboraiba!